Att Vara Bättre Än Du En Gång Var

Gympalektion på schemat, och jag ångrade att jag inte råkat glömma idrottskläderna hemma. Promenader kändes som världens mest tråkiga och jobbigaste sak. Jag hatade att svettas..att bli anfådd och anstänga sig var bland det jobbigaste jag visste. Tanken på att ta på sig träningskläder gjorde mig obekväm, jag rörde knappt aldrig på mig om jag inte var tvungen och det fanns en period då jag inte ens ägde ett par gympaskor. Jag kom ihåg när det vaar skoljogg i mellanstadiet, och alla skulle springa ett visst antal kilometer..jag blev trött efter bara någara hundra meter.

Det var någon gång i New york som jag bestämde mig för att ändra mina vanor..hela min familj skaffade gymkort på YMCA, ett superbra gym som blev som mitt andra hem där borta. I samma veva försökte jag även börja äta nyttigare och jag öppnade ett instagram-konto som skulle vara till för träning och kost. Jag blev mer medveten om min kropp, började bry mig mer och i takt med att jag blev starkare och få bättre kondition så kände jag hur mycket bättre jag mådde av att röra på mig. Det är fortfarande jobbigt såklart, men det är jobbigt på ett skönt sätt. Jag har utvecklat en annan syn på det hela och träning är nu bland det bästa jag vet till skillnad från för ett par år sedan.

Men det där med att hålla igång utan att ge upp totalt är svårt, jag vet...jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt i början. Men till slut kom jag in i vanorna, och jag är helt säker på att det är möjligt för oss alla. Om man vill, så gäller bara att bestämma sig, ha en lättsam syn på det hela och köra på utan att tänka för mycket. Det kan gå en vecka utan att jag tränar, ibland får jag ångest för det, men oftast accepterar jag att det är som det är och tar tag det när jag känner mig redo igen. Försök att göra det främst för din hälsas skull, och var föberedd på att resan kommer ha sina ups and downs. Man kan inte känna sig på topp hela tiden!

Ibland kommer fel tankar till hjärnan, ånger över att man ätit "för mycket" eller ångest över att man aldrig ser förändring. Tror att vi alla har kännt oss dåliga över sådana saker och jag själv har haft perioder då jag varit alldeles för fixerad över matintag osv. Men i slutet av dagen är det en hälsosam, glad, balanserad person som finns där inne. Det är sådan jag vill vara! Jag vill njuta av mindre nyttiga saker utan ånger, träna för att må bra, och äta för att jag vet att min kropp behöver det. Att göra alla dessa saker och samtidigt känna mig nöjd med min egna spegelbild är mitt främsta mål.

Jag önskar verkligen det bästa för er alla, att ni ska ha en god och hälsosam syn på er kropp, er själva och ert liv. DU är värdefull, låt för guds skull inte dig själv eller något få er att tänka motsatsen.

Kärlek & styrka till er♥

Gillar

Kommentarer