byrån i sovrummet

Torsdag 2 Mars 13:40

Jag tänkte visa för er hur byrån i vårt sovrum ser ut just nu. Denna första tiden i lägenheten har den mest fungerat som ett slags avlastningsbord för saker vi inte vet var vi ska göra av. Allt ifån vikt tvätt till random papper och mina ansiktskrämer. Och det ser ju inte så roligt ut hehe... Så nu har jag fixat till det lite där istället. Jag är inte helt nöjd - skriver mer detaljerat under bilderna. Min längtan är att ha en vanlig inkomst igen (jag har haft lite mindre pengar nu det senaste på grund av övergångstiden från mitt förra jobb till nytt) För då kommer jag kunna lägga pengar på lite mer inredning att piffa upp alla ytor här hemma med, och göra precis så som jag vill - nu får jag komponera stilleben av lite av vad jag redan har och saker som inte är så tufft för plånboken. Men det funkar ju absolut det också :-)

Orkidén fick vi av Martins mamma i inflyttningspresent, och den har flyttat runt lite överallt i lägenheten men jag tror att den har hittat sin plats för ett tag nu. Det är ju så svårt det där med i vilket fönster och i vilken miljö växter trivs. :-P Glasvaserna som jag är helt kär i är två av mina fynd från Stallqvarns diversehandel som ligger här i Jönköping. Blomman är faktiskt i plast som jag hittade på Ikea häromdagen. De runda förvaringsboxarna är också från Ikea och kommer i set om tre (länk). Boxar är ju ett väldigt smidigt och snyggt sätt att gömma undan sådant man inte vill ha framme! Känner man sig lite pysslig går det ju utmärkt att klä gamla skokartonger, askar eller kanske en glossybox i något fint inslagspapper.

Den stora vita ramen köpte jag på Åhléns utförsäljning i Värnamo, fick den för kanske 20 kronor. Kap! Min vision är att ha ett harmoniskt, mjukt print i den ramen, exempelvis detta eller detta. Jag tror starkt på att omgivningen och känslan i ett rum påverkar ens sinnesstämning, och då passar den sortens print väldigt bra i ett sovrum. Ingen hetsig quote om att man ska wake up dress up show up and kick ass liksom. ;-P Kort och gott - här behöver en drömmig och mjuk bild som får oss att vilja sova hehe. Men ett kollage med lite personliga polaroidbilder fick duga sålänge.

Den lilla svarta ramen är köpt på Claes Ohlsson, men försöker man spara på kronorna skulle jag rekommendera att köpa en precis likadan på Granit som var betydligt billigare. Jönköpings-printet skrev jag faktiskt ut från en sida på nätet. Så får man nog inte göra så jag ber om ursäkt genom att länka till sidan HÄR. Att ha en sån här tavla med en karta över staden jag bor i, min hemort eller en favoritstad är något jag velat ha länge, så det känns kul att ha förverkligat nu. :-)

I övrigt har jag spanat på detta smyckesskrin från Zara home ett bra tag nu, tror nämligen att det hade platsat väldigt bra här på byrån. Jag saknar dessutom ett bra och fint sätt att förvara mina smycken på så det ska jag helt klart unna mig framöver. <3

Gillar

Kommentarer