Chelsea market & the high line

Fredagen den tredje juni 2016.  

Efter att ha börjat dagen med att irra runt bland gatorna kring Fulton street för att köpa rabatterade Broadwaybiljetter till en musikal senare på kvällen tog jag C-tåget uptown och mötte upp Lo och Maya på Chelsea Market.

Chelsea Market är en jättelik saluhall beläget i Meatpackning district. Här finns allt i matväg som man kan tänka sig. Allt ifrån bagerier till vinbutiker, italienskt, mexikanskt, skaldjur, nötter, cupcakes och doughnuts. Även "vanliga" mysiga butiker och blommor osv.

Jag gillade verkligen den häftiga känslan i inredningen där inne. Väldigt ruffigt och industriellt med den naturliga anledningen  att stället en gång varit industrilokaler.

Vi strosade runt bland alla restauranger en stund och bestämde oss till sist för ett italienskt ställe precis innanför huvudentrén som hette Giovanni Rana. Alla tre var väldigt sugna på pasta nämligen :-P De hade jättemånga olika pastasorter och tillbehör att välja på och som ni ser ovan hade de ett sjukt smart sätt att visa upp de olika alternativen på. 

När vi hade fått vår mat promenerade vi en aveny västerut och gick upp på The high line.

Jag åt ravioli med ricottaost och spenat + champinjoner. Ööööh så stört gott, det bara SMÄLTE i munnen och det hela blev ju inte sämre av ett glas rött som vi lite diskret delade. (Tack till den härliga mannen som presenterade sig själv som Felix på Chelsea wine vault som assisterade mig med en korkskruv när jag SPRUNGIT blocket tillbaka till Chelsea market (pga att pastan inte skulle hinna kallna) efter att ha gjort den fruktansvärda upptäckten att vinflaskan hade kork och inte skruvlock hahaha.<3)

These lovely human beeings<3

Och så jag :-) Kände mig så himla glad och fylld av lycka här att det inte är sant. Livet var bara så enkelt och härligt. Pasta och några klunkar vin i magen, med bästa sällskapet och i min favoritstad på jorden. Vad mer kan man begära?

När vi var mätta och belåtna tog vi självklart även en promenad där uppe. Något jag rekommenderar starkt när man är i New york! Önskar verkligen att jag hade insett hur mycket jag gillar att gå där för några år sedan för då hade jag absolut åkt dit för att promenera oftare när vi bodde i NY. Det är så fint med alla växter, och avskiljt från storstadsmyllret nere på gatan på något sätt. Det är något visst med att efter att ha gått runt på gatorna i New york att tag promenera där det inte finns någon trafik att ta hänsyn till. 

Haha så kul, såg denna lilla photobombningen nu när jag satt och redigerade bilderna. 

Efter några mysiga timmar skiljdes vi åt och jag hoppade in i en yellow cab som körde mig till Shuberts Theathre där jag mötte upp Ana för att gå på musikal. Men mer om det i ett annat inlägg! Xx

 

  • NYC

Gillar

Kommentarer