Citrus boost

En vana jag återupptagit är det här med citronvatten. Försöker att hinna med en kopp med en halv pressad citron + varmt vatten varje morgon innan frukost. Vissa mornar hinns det inte med men det är ju inte hela världen! Idag är jag dock ledig vilket känns så sköönt, känns som första dagen på evigheter...precis tagit mig igenom en intensiv 3-veckorsperiod där jag jobbat 6 av 7 dagar i veckan. Hur som, citronvatten är bra för kroppen på en massa olika sätt (raddar upp 10 anledningar här nedanför), och så tycker jag att det är känns som ett fräscht och gott sätt att starta dagen på. Dessutom är det mysigt att dricka något varmt det första man gör när man vaknar tycker jag :-)

10 anledningar till att dricka en kopp varmt citron-vatten på morgonen innan frukost:

❤ Citron är en basisk citrusfrukt vilket betyder att den hjälper kroppen att uppnå sin normala pH-balans. Om kroppens pH-värde är ur balans (för lågt) så får kroppen bland annat svårt att upphålla en god matsmältning, och man kan få problem med tarmen, trötthet, irritation men även allvarligare saker som hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

❤ Din hy blir finare! C-vitaminerna hjälper till att reducera uppkomsten av rynkor, blemmor och finnar.

❤ Matsmältningen får en kick! Citron får levern att producera galla vilket är nödvändigt vid matsmältningen. En god matsmältning i sin tur bidrar till minskad halsbränna, uppblåsthet och förstoppning om man har problem med det.

❤ Lugnande - det finns undersökningar som visar på att doften av citron kan göra en på bättre humör - och därför vara bra för de med irritation, oro och/eller ångest.

❤ Andedräkten blir bättre.

❤ Ett bra subtitut för kaffet på morgonen, om man vill dra ner på kopparna eller sluta helt.

❤ Du håller dig frisk! Immunförsvaret får sig en boost tack vare C-vitamin.

❤ Citron har ett högt pektininnehåll (fiber) som kan minskar sötsug och cravings, så det underlättar därför om man vill sluta småäta.

❤ Varmt citronvatten hjälper till att lindra hosta och inflammation.

❤ Och sist men inte minst, det är gott ;-)

Gillar

Kommentarer