Dadelchokladbollar

Idag var jag uppe med tuppen för att göra ett ärende på umo, och efter det gjorde jag lite andra saker på stan samt handlade i mataffären. Har tänkt några dagar att jag vill baka nyttiga chokladbollar så behövde bland annat dadlar till det. Och jösses vad dyrt det är med dadlar, nästan 200 kr per kg. Tur att man inte behöver så många! ;-)

Nu har jag iallafall stått i köket hela förmiddagen i fullt sjå att laga middagen färdig lagom till när pappa kom hem på lunchrasten kl 12 samtidigt som jag slängde ihop dadelchokladbollarna. Vi har precis ätit lunchen, färsbiffar med festaostgratinerade rödbetor. Så himla gott! Sen blev det varsin espresso och en dadelboll på maten, mums! Tänkte dela med mig av receptet på dadelchokladbollarna, även om jag är ganska säker på att jag gjort det innan här på bloggy..men det var innan min älskade kamera kom in i mitt liv hehe, och bra bilder är verkligen viktigt känner jag.

Du behöver:

10 urkärnade dadlar

2,5 dl havregryn

0,75 dl kokosolja

1,5 msk kakao

2 msk kaffe

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

Valfri garnering

Börja med att kärna ut dadlarna och lägg dem i en mixer/matberedare. Mixa lite.

Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa. Jag tillsatte även lite extra havregryn efter att allt var mixat då grynen blir så sönderhackade av mixern.

Rulla i valfri topping och sen är det färdigt! Jag körde på kokos och krossad hasselnöt denna gång. Låt stå i frysen eller kylen en stund och sen är det bara att avnjuta! De är verkligen såå goda för att vara helt fria från både smör och socker. Perfekt nu när jag försöker chilla med gottet hehe. PUSS

  • MAT

Gillar

Kommentarer