Det där med pengar igen...

Minns ni när jag skrev DET HÄR inlägget om mina ångestkänslor kring pengar och spenderande? Gå gärna in och läs så förstår ni vad jag pratar om..Vet ni vad?? Jag har kommit en bit på vägen mot lösningen på det problemet, vilket så skönt..har dock en bit kvar på vägen...men det är iallafall framför allt två olika saker jag tagit hjälp av.

1. Först och främst är det ett tänkande och en "inställning" som hjälper mig. Som i alla andra situationer i livet så har ju ens tankar stor inverkan på hur man ser på och känner inför olika saker, och det är inte annorlunda här. I detta fall använder jag mig utav en mening/quote som är följande "pengarna på kontot är ett kvitto på hur tråkigt du haft det".

Haha. Nååågot skev quote, jag vet! MEN den botar penga-ångesten ibland när man känner att man unnat sig liiite för mycket, och saldot på banken visar liiite för lite...det är OKEJ att spendera. Att leva. Exempelvis resan jag gjorde till Mallis för några veckor sen var en ENORM utmaning för min penga-ångest. Framför allt för att det var en så otroligt spontan resa, och för att jag delvis lånade pengar från mina föräldrar. Men de stöttade mig helt i det och intalade mig att ta chansen, leva i nuet och tänka att det är nu jag är ung. (Mer om det i inläggen om den resan...!)

2. Hur som helst, sak nummer två är något HELT annat men samtidigt verkligen något som hjälper mig med mitt jobbiga förhållande till pengar. Och det är en hemsida som heter Bonusbay!!

Vissa av er har säkerligen hört om den sidan förut, inte allra minst runt på olika bloggar. Bonusbay är en tjänst som gör att man får pengar tillbaka på alla köp man gör på nätet, vilket är SÅ bra. Jag har exempelvis fått tillbaka några hundralappar från mina hotellbokningar! Det enda man behöver göra (efter man blivit medlem) är aktivera påminnelseverktyget i sin webbläsare, vilket gör att bonusen automatiskt dyker upp i en ruta så fort man är inne på någon av de 299 st webshops som BonusBay har i sitt "system". När man sedan samlat på sig mist 100kr (som går supersnabbt att få) så kan man välja att få utbetalning. Så kommer allt man "tjänat" in på kontot. HUR BRA?!

Såhär ser det ut när man surfar in på Nelly.com efter man installerat påminnelseverktyget:

Bara att trycka på "få bonus", logga in och handla vidare.

Såhär ser min Bonusbay-sida ut.

Som ni ser, andra sidor som finns att få bonus från är exempelvis 4% på Zalando, 4,5% på Hotels.com, 5% på Royaldesign.com, 8,5% (!!) på eleven.se och 12% (!!!!) på Stayhard. Det blir en del pengar om man är en sann webshop lover. Eller om man helt enkelt handlar någon gång då och då på nätet bara. Det ger också en förtjänst som är go att ha. Att en del av pengarna man spenderar åker tillbaka in på kontot...det är så skönt, och gör att det känns lite lättare att spendera. Om ni frågar mig. Haha.

Tryck HÄR eller nån av bilderna för att bli medlem. <3

Gillar

Kommentarer