en lista om julen

1. Pepparkakor eller lussebullar? Svårt att välja då jag gillar båda efter varann, passar perfekt ihop!

2. Skumtomtar eller knäck? Knäck skulle jag nog säga.

3. Ischoklad eller marsipan? Marsipan när det gäller motzartkulor men annars ischoklad. Även om det inte är den godaste chokladen.

4. Köttbullar eller prinskorvar? Kan verkligen inte välja då jag älskar mammas hemmagjorda köttbullar på jul och ett julbord är inte ett julbord utan prinskorv.

5. Julkorv eller julskinka? Utan tvekan julskinkan. Med senap är det det bästa på julbordet!

Bild på julmat och julgodis från arkivet...muuums

6. Lax eller sill? Lax.

7. Sylta eller pastej? Inget av det...eller leverpastej gillar jag på macka men inget jag äter på jul.

8. Paradis eller Aladdin? Om skillnaden är att paradis är ljus choklad och Aladdin mörk så väljer jag den förstämda. Den fyrkantiga pralinen med en sol som strålar är min favorit.

9.Revbensspjäll eller Janssons? Janssons!!! Fast utan fisken!

10. Glögg eller julmust? Glögg till fikat och julmust till julmaten. Älskar båda på julen!

Mobilbilder från Lucia förra året. Längtar tillbaka<3

11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Inget av dem.

12. Ris a la Malta eller gröt? Mammas hemlagade gröt <3

13. Hemma eller borta? Helst hemma, men så länge man är med familj och släkt spelar det ingen större roll!

14. Utomlands eller Sverige? I Sverige, det kommer aldrig bli någon "riktig" jul för mig utomlands. I New York bytte jag umgänge med släkten mot gud jul-önskning över skype, traditionsenliga julgranen mot en plastgran det fanns inget som hette julmust eller lussekatter haha.

jul i NY 2011<3

15. Ge eller få? Så länge det är en present som verkligen är ON POINT så uppskattar jag både att ge och få. Fast egentligen mest att ge genomtänkta och bra julklappar, det skapar faktiskt störst glädje för mig när jag tänker efter.

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Ingetdera då jag inte växt om med någon av dem. Dieselråttor och skömansmöss och Pelle Svanslös älskar jag där emot.

17. Chokladkalender eller paketkalender? Jag hade båda när jag var liten, plus tv-julkalenderns kalender också. Var som förtrollad av att öppna dagens luckor i alla kalendrar haha. Men bäst var nog paketkalender, när jag fick små glasfigurer och choklad.

18. Plastgran eller äkta? Äkta all the way!!!

19. Arne Weise eller Ernst? Vem som är julvärd spelar mig ingen större roll.

20. När vill du att första snön ska falla? Det datum då temepraturen lovar att stanna under nollan fram till våren ha-ha. Nä men i December iallafall!

Jag och älskling julen 2013

21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Det har väl hänt?

22.När är det dags att pynta? Inför första advent men då räcker det med adventsljusstake och lite annat smått. Tomtar och liknande tycker jag inte ska fram förrän lite mer än en vecka innan julafton kanske.

23. Kan du komma på något negativt med julen? Inte för min egen del, men de som inte har det lika gott ställt som en själv tänker man självklart på. Det är så orättvist vilken köp/julklapps-hets julen består utav. Det är inte alla föräldrar som har råd med allt som man "ska" ha hemma på matbordet och under granen. Och självklart att de som inte har några nära och kära påminns om sin ensamhet<3

24. Favorit julfilm? Home alone

25. Favorit julkalender? Dieselråttor och sjömansmöss älskade jag när det gick år 2002. Åh nu blev jag sugen på att kolla igenom den julkalendern!!

Åh lucia och julavslutning år 2010. #Nostalgi <3

Gillar

Kommentarer