Får inte den svarta dockan vara med?

".. Förresten uppdaterade nyss Facebook och såg alla arga kommentarer om att en svart docka klipps bort från Kalle Anka … Jag förstår inte all den frustration mina Facebook-vänner känner just nu. Vi lever inte i ett samhälle längre där man säger nigger om ett bollspel, vi lever i 2012 där diskriminering av ens bakgrund inte ska existera. Vad spelar det för roll om scenen klipps bort? Kan man uppdatera och anpassa till idag så ska man ju självklart göra det. Helt plötsligt blir vissa människor så sentimentala över saker folk aldrig brytt sig om tidigare, ”jag vill ha kvar min svarta docka i Kalle Anka, annars förstörs ju julen”. Äh, lägg av och vakna upp i nutiden istället. Vi ska väl alla hjälpa till att leva i ett mindre diskriminerade samhälle! Gör om 1930 – gör rätt 2012. Hur svårt kan det vara?"

Så skrev Blondinbella i sitt senaste inlägg om nyheten att man klippt bort delen med den svarta dockan som stämplas OK av jultomten i kalle ankas jul. Jag hade själv tänkt att skriva ett inlägg om detta, och blondinbellas åsikt hjälpte mig lite på traven. Men det är inte så att jag håller med henne, om att anpassningen till 2012 och det där. Snarare tvärt om...

Enligt de som är för bortklippningen så handlar det hela för motarbetning av diskriminering. Man vill minska diskrimineringen helt enkelt. Det ska tydligen vara nedverderande att en docka har färgen svart på sig. För vem undrar jag då. Enligt mig är det däremot lite taskigt att ta bort det som speglar nationalitets-skillnader. Vi ska väl inte göra någon skillnad nu helt plötsligt, bara för att dagisfröknar får för sig att förbjuda pepparkaks-utklädnad i luciatågen? På tal om detta ska jag nog skippa att bygga snögubbar iår, och anmäla willys för att sälja pingvinstänger med lakrissmak. Eller iallafall ha sönder alla snögubbar jag får syn på och starta en facebooksida som är emot pingvinstångs-försäljning. Någon kanske tar illa upp liksåååååm?!?!!?

Nä men helt seriöst så blir jag bara så irriterad på hur folk börjat leka moral-hjältar på senaste tiden. Låt pepparkakorna och dockorna va för fan.
Gillar

Kommentarer