first we eat, then we do everything else

Rubriken <3 haha! :-)

Igårkväll lagade jag lasagne till middag! Som ni ser här ovan. Det var faktiskt första gången jag gav mig på att göra hemgjord lasagne och jösses vad gott det blev, om jag får säga det själv hehe. Enligt min uppfattning är det viktigt att låta köttfärsåsen puttra och götta till sig på låg värme så länge som möjligt (minst 20 min men gärna längre) innan själva lasagnen "läggs ihop". Då blir det mycket smak! Kycklingbuljongen som jag la in en bild på här ovan är även GULD, den rekommenderar jag starkt. Alltså vad kul det är att laga mat från scratch, när det är upp till en själv hur resultatet blir och när det dessutom blir riktigt gott. Alltså känner mig verkligen så inspirerad att samla på mig mer och mer erfarenhet och kunskap i köket framöver!! 

På tal om matlagning och sånt, förra söndagen gjorde vi en matsedel hemma inför den nu gångna veckan, handlade allt vi behövde på en gång osv, vilket är något jag verkligen vitt fortsätta med. Det är både ekonomiskt och väldigt tillfredsställande för ett kontrollfreak som mig att sitta ner och planera och komma överens om måltider inför den kommande veckan och sedan veta vad som ska lagas varje dag. Man slipper 1. diskussionerna var eviga kväll om "vad ska vi äta ikväll då..??" och 2. hinna bli sådär panikhungrig innan man kommer fram till vad man ska laga/handla och 3. småhandla var och varannan dag = dyrt. Planering is key helt enkelt! Planering in my heart for ever and eveeerr.

  • MAT

Gillar

Kommentarer