Fluffy jacket

1299 kr / HERE

Jag har verkligen fått upp ögonen för "fjäder"- och "päls"jackor lately. Denna ovan är väldigt fin och jag funderar på att klicka hem den.

MEN något som jag tycker känns otroligt viktigt om jag ska beställa en sådan här jacka, är att den inte är i äkta fjädrar. (Vilket denna inte är) Jag har inte alltid tyckt att det känns olustigt att bära djur men när dessa jackor börjat snurra runt i mitt instagramflöde har jag tänkt på detta mer och mer. Det finns en nästan identisk jacka som denna ovan fast från märket PelloBello...Vet ni vad jag pratar om? Jag blir nästan skräckslagen när jag klickar runt på deras hemsida och inte hittar NÅGON SOM HELST information kring hur de behandlar strutsarna och hur de går till väga när de tar fjädrarna??..Lite bekräftelse på att de behandlas väl hade uppskattats exempelvis...men jag hittar verkligen noll information på sidan. Och ingen verkar undra bland kommentarerna på deras instagram heller. Hmm.. Är faktiskt förvånad! Jag menar jag vill gärna veta vad det är för industri jag stödjer innan jag köper plagget. Är det ingen som känner likadant? Jag är inte överdrivet noga med detta när det kommer till andra kläder, men jag låter bli att köpa förfalskade märkesvaror och jag shoppar inte på hemsidor med billiga kläder från Asien då det ringer lite varningsklockor för mig..jag är tyvärr rädd att det ligger dåliga arbetsförhållanden bakom många sådana produkter. Å andra sidan använder jag smink från märken som testar på djur, vilket inte alls är bra...men jag tar ställning och gör en liten del i det hela då det för mig känns viktigt att iallafall i den utsträckning jag kan låta bli att stödja försäljning vars produktion orsakar att djur eller människor kommer till skada.

Jaja, om det nu blir en sådan här fluffy cozy feather fashion jacket för Matilda, så ska den i vilket fall vara i faux feathers! Exempelvis denna på bilderna ovan. Och där med basta!

Hur känner och agerar ni kring detta med päls och fjädrar, djurförsök etc? Jag är nyfiken!!

Gillar

Kommentarer