hemgjord ingefärashots

Men HEJ!

För ett par veckor sedan testade jag att göra en hemgjord ingefärashots och drack det varje morgon innan frukost vilket jag verkligen gillade! Känns som en fräsch och sund start på dagen. :-) Det kan verkligen komma väl till pass med lite extra antioxidanter i höst för att förebygga alla dessa onödiga förkylningar!

Eftersom jag gillade det så mycket så har jag verkligen saknat att ta min lilla morgonshot nu sedan förra kannan tog slut, så igårikväll ställde jag mig i köket och gjorde en omgång till. Fotade även denna gång för tänkte visa er hur jag gör om ni också vill boosta immunsystemet lite extra ;-P

Jag gjorde väldigt mycket ingefärajuice och jag ville ha den stark. Men sånt är ju en smaksak så självklart ändra receptet utifrån hur man önskar. Tex 1 dl mindre av vätskorna för att få en liter. Sedan kan man ju såklart spä ut i efterhand också. Detta använde i alla fall jag:

- 2 dl citronsaft

- 1,5 dl riven ingefära

- 5 dl äppeljuice

- 7 dl vatten

- 3 msk honung

Börja med att pressa saften ur citronerna. Jag pressade som sagt tills jag hade 2 dl saft.

Sedan satte jag igång och skala och riva ingefäran tills jag hade 1,5 dl.

Ta fram en gryta och häll i den rivna ingefäran med citronsaften + äppeljuice + vatten. Jag lät det aldrig börja koka, utan bara sjuda på mellansvag värme i ca 15-20 min så ingefäran hann gotta in sig riktigt.

Sedan rörde jag även i 3 msk honung.

För att bli av med fruktköttet från ingefäran (det vill man ju inte dricka) hällde jag allt genom en sil så att jag bara fick ren vätska kvar. Hällde det i kannan ovan och lät det stå och svalna ett tag innan jag hällde över det i min fina glaskaraff som nu står i kylen och väntar på mig imorgonbitti. Hur nice?? :-) Testa o göra detta i höstrusket nu goingar, my best tip right now.

Gillar

Kommentarer