Inredningspyssel

I detta inlägget skrev jag att jag hade planer på att göra mitt egna Marquee letter. Jag var inne i världens mest inspirerande tid då. Pysslade och skapade en massa! Älskar när jag får såna perioder. Sagt och gjort så skaffade jag materialet som behöves för att knåpa ihop ett M. Här nedan är resultatet! Även om det inte är den mest perfekta bokstaven så känner jag mig nöjd, den blev fin och betydligt billigare att skapa själv än att köpa. Dessutom fick jag utlopp för min kreativitet! Tänkte även berätta vad man behöver för material och hur jag bar mig åt. Tyvärr har jag inga steg-för-steg-bilder men jag ska försöka förklara för er som är intresserade.

Man behöver:

- Valfri bokstav i kartong. Jag beställde hem mitt M på hemsidan Skapamer.se som säljer pysseltillbehör.

- Ljusslinga med så många lampor som passar bokstavens storlek, (beror på hur långt isär man vill ha lamporna osv) med fördel en batteridriven. Jag köpte min med 20st små lampor på Rusta.

- Färg eller annat sätt att dekorera sin bostav med. Jag använde mig av en brons/guld sprayfärg som jag köpte på en stormarknad.

- Penna, linjal och något smalt och vasst att göra hål med.

- Ev. batterier till ljusslingan.

Gör såhär:

1. När man har allt material börjar man med att med hjälp av linjal och penna mäta ut var lamporna ska sitta. Man kan behöva göra om sina riktlinjer flera gånger för att få till det rätt och symmetriskt innan man tar steget och gör hål. Jag började med att mäta ut och dra ett streck där mitten gick på hela bokstaven. Sedan kom jag fram till att eftersom jag hade 20 lampor så behövde dom sitta med 3 centimeters mellanrum.

2. Med hjälp av något smalt och vasst, tryck hål där du gjort dina markeringar. Se till att hålen inte blir större än lamporna som sedan ska sitta där. Det är upp till verktyget man använder när man gör hål. Hålet bör vara trångt så att man behöver använda lite kraft för att trycka i lampan. Då sitter dom bra!

3. Färga eller dekorera din bokstav på det sättet du tänkt dig. Möjligheterna är ju oändliga egentligen. Antingen i en enda färg som jag gjorde min, eller kanske med ett mönstrat papper inuti och sprayfärg utanpå eller tvärt om? Kolla Pinterest för inspiration!

4. Sätt i lamporna i hålen, sätt batterier i ljusslingan och voila! Färdigt :-D

/Xx

Gillar

Kommentarer