Klackar och feminism

latest obession: lace up heels

Eller latest obession, HA! Kanske inte...De är riktigt snygga, men är de bekväma? En sak är säker, jag är verkligen ingen klacksko-tjej. Har typ ägt 2 par i mitt liv men de har i princip aldrig burits av mig på grund av bekvämlighet. Och när jag väl satt på mig dom där klackarna så ångrar jag mig SÅ mycket efter bara en timme. Varför ha på sig något som gör ont? Haha. Men nu när jag planerar mina outfits inför min vistelse i the big apple så börjar jag inse att jag bör skaffa mig åtminstone ett par klackar att ha på mig när vi ska ut på klubbarna.

Varför? Jo för utifrån vad jag förstått så är det klackskor som gäller. Eller iallafall dubblar det, om inte försäkrar det, ens chanser att komma förbi vakten, få det röda snöret lyft, get into da club. You name it. Kort och gott, klubben vill ha attraktiva individer (läs kvinnor) för att dra till sig rika individer (läs män) som köper dricka för tusentals kronor så att klubben kan gå runt/dra vinst/stay exclusive.

Provoserande va??? Feministen inom mig skriker nej nej åter NEEEJ. Jag ska väl ha samma rätt att komma in på *infoga namn på valfri exklusiv klubb på Manhattan* oavsett vad jag har under mina trampdynor (och hur jag ser ut och klär mig i övrigt också för dem delen) utan att behöva ta hänsyn till varken klubbens intresse eller vad männen (eller snarare människa-som-attraheras-av-könet-jag-själv-är's) finner attraktivt?

SAMTIDIGT: Det är såhär det funkar, och har gjort det länge. Det är så inpräntat i den kulturen och jag kan inte göra skillnad över en natt. Om nu jag som enskild individ tar ställning i detta, drar på mig aktivist-envisheten, struntar i att köpa klackar inför min resa och kommer klädd i ballerinas till 1OAK eller Marquee och därför blir nekad inträde, vad gör det för skillnad i det stora hela? I det långa loppet? För stunden? Resultatet blir ju bara ett fett antiklimax för mig och mitt sällskap den kvällen. (och kanske ett sått frö i en vakts sinne om att systemet som han jobbar för är idioti, förutsatt att jag håller ett stort brandtal för honom.) Det skulle vara en sak om jag startade en kampanj som fick med alla tjejer och kvinnor och andra som bär klackar att ta ett steg emot detta mönster och plötsligt vägra leva upp till klubben och männens förväntningar. De skulle ju inte kunna neka oss då. För de behöver oss. Men jag kan inte göra det, jag har allt mitt att stå i. En annan del av mig känner liksom bara: skitsamma, chilla, lägg energi på annat, köp några fina klackar och ha kul. I might just have to put on those damn high heels then? Usch så tvemodigt.

Oj vad texten rinner iväg här, mina fingrar bara dansar iväg på tangentbordet........ett inlägg som till en början bara skulle innehålla tips på var man kan köpa fina lace up heels blev lite tankar kring hur det funkgerar i klubb-branchen och en inblick i hur min hjärna inte allt för sällan (läs typ alltid) dividerar med sig själv. Analyserar. Väger mellan olika vågskålar. Resonerar fram och tillbaka. Tänker stora aktivist-tankar. Försöker komma fram till det rätta att göra. ;-P

I vilket fall, här nedan är några av de paren jag funderar på att klicka hem. Såhär kan vi säga då, och detta beslutar jag mig för nu: inga obekväma klackar för att vara detta äckliga system till lags. Endast klackar som jag själv finner bekväma och snygga gäller. Så JAG trivs. Så JAG kan ha kul. Fuck alla andra :-) Over and out

1. Public Desire HÄR / 2. New look HÄR / 3. Public Desire HÄR / 4. DinSko HÄR / 5. Public Desire HÄR / 6. DinSko HÄR Även DESSA från Steve Madden funderar jag på.

Gillar

Kommentarer