LITE SVAR PÅ TAL

"Har läst din blogg väldigt länge och fått uppfattningen om att du är kristen och inte dricker alkohol? Men efter att du kom tillbaka från USA har du ju varit på en hel del fester, dricker du fortfarande ingenting eller har du börjat med det?"

Hej på er! Jag fick denna kommentaren för ett tag sedan, och kände att det var dags att svara på den nu. :-) Det stämmer att jag är kristen, jag är troende. Jag tror att Gud finns och jag tror på att han har makten att påverka våra liv och hjälpa till, det enda som krävs är att man tror. Vilket jag gjort hela mitt liv, och jag kan med ren glädje och tacksamhet säga att Gud har hjälpt mig igenom mycket saker som jag aldrig skulle klara utan styrkan man upplever när man ber om hans hjälp.

När det kommer till alkohol så har jag alltid varit mer eller mindre emot det, tyckt att det bara verkar onödigt liksom. Men som med allt annat så ändras synen men har på saker och ting, och nu kan jag inte säga att jag avstår helt. Fast det finns en liten detalj som enligt mig är det viktiga i det hela, och det stavas MÅTTA. Det är viktigt att kunna se skillnad på att supa sig stupfull så fort man får chansen, och att dricka en drink eller en cider någon gång då och då. De flesta väljer ju dock att avstå helt, vilket är det vanligaste bland kristna. Och det tycker jag är väldigt strongt gjort, likaså som jag accepterar folk som dricker mer än vad jag anser är bra för en. Och måtta är nyckeln till det mesta enligt mig. Så aa det gäller att kunna veta var gränsen går, och om man har svårt för det så är det bättre att låta bli helt! Jag tror man känner det där inom sig. Och man kan faktiskt ha riktigt kul utan alkohol också!

Sen en annan sak som går lite hand i hand med detta om alkohol, är styrka i sig själv. Det är lätt att påverkas av andra, falla för grupptrycket och följa med strömmen. Så är det med alla saker här i livet! Men trots detta så tycker jag det är viktigt att alltid agera uifrån sig själv. Inte falla så lätt liksom. Fråga dig själv, vill jag ge mig in på detta? Det kan handla om vad som helst som är aktuellt, vilka man umgås med, alkohol, rökning, gymnasieval osv osv... Att själv känna att det man gör är ens egtet val, och om man känner att det är det rätta beslutet så tror jag att man kommer ganska långt på vägen.

Hur ser ni på allt det här? Skulle va kul att höra era åsikter! :-)
Var starka i er själva! Kram! ♥

Gillar

Kommentarer