Min midsommar

Nu tänkte jag skriva lite om min midsommarhelg, vilket var hela fyra veckor sedan nu. Men vad är det man säger, bättre sent än aldrig? ;-) I vilket fall var planen att vi ett gäng vänner skulle spendera torsdag-söndag i Hunnebostrand där en killkompis till mig har stuga. På torsdagskvällen packade vi ihop oss i Carolines lilla Ford Focus och styrde mot västkusten. Väl framme när vi hade bonat in oss och bäddat alla sängar osv så satt vi uppe och körde frågesport tills vi inte orkade hålla ögonen öppna längre.

När vi vaknade dagen därpå var det midsommarafton och dagen drog igång med en dunderfrukost bestående av bland annat äggröra och jordgubbar. Så himla mysigt. Och denna utsikten från frukostbordet<3 Jag som inte har varit sådär jättemycket på västkusten förr om åren har verkligen börjat förstå vad jag missat. Dock är det väl i denna åldern jag är nu man börjar uppskatta miljöer osv mer så det kanske är i rättan tid ändå.

Efter lite dividerande om utdelning av uppgifter och förberedande för dagen så kom till slut fram till en ganska bra fördelning om vem som skulle göra vad. Jag och Tijana stannade och började göra oss iordning medan Caroline och killarna åkte och handlade för midsommarlunchen. Sedan när Caroline gjorde sig iordning så ordnade vi andra med maten, jag band blomkransar och...

...smuttade på dagens första cider :-)

Drickan låg på "kylning" haha. Lät väl lite mer fancy än vad det var, isen vi hade smälte nämligen ganska snabbt i värmen.

Hur snygg är inte detta jordgubbs-budet då? *emoji med hjärtanögon*

Midsommarlunch!! HUR gott är det inte med lax, sill, nypotatis osv? Jag är verkligen helt såld på det. Njöt så mycket av denna måltiden!

Något jag njöt snäppet mindre utav var de obligatoriska nubbarna haha. Blev dessutom ilurad den äckligaste av de alla - bäska droppar. Men det var kul att sjunga snapsvisor så det jämnar väl ut sig hehe.

Min tallrik<3 Åh blir sugen på midsommarmat nu, måste äta det snart igen. Vet ni föresten att jag äter med gaffeln i höger hand och kniven i vänster? Eller det kanske inte är så jättekonstigt? Men det ska ju vara tvärt om egentligen.

Sedan blev det obligatorisk photoshoot. Bjussar på ett helt gäng här nedan. Jag var så himla nöjd med att jag lyckats matcha min krans med klänningen! Dock kunde man nästan tro att det var 4th of July och inte midsommar med tanke på färgvalen haha.

Underbara vän<3 Hur tycker ni kransarna blev fina föresten? Det var allra första gången som jag gav mig på att binda några och med tanke på det blev jag väldigt nöjd.

'

Lite närbilder på kransarna. Google var till stor hjälp då jag förut alltid tänkt att man endast använder blommor och dess stjälkar och flätar ihop dem för att skapa en krans. (?) Haha så fel jag hade ;-P Det bästa är använda sig av två olika slags ståltråd. Kanske kan göra en liten stegvis tutorial inför nästa år, det hade varit kul!

Hmm vad ska detta bli...? Persikopuré + prosecco...

...Bellinis såklart!! Vilket var lite av mitt personliga bidrag till dagen. Bellini är nog min favoritdrink, så gott verkligen och sjukt lätt att göra själv då de bara kräver två ingredienser. Dock lyckades jag inte slå de bellinis jag druckit på 230 fifth i NY. Får jobba på det hehe ;-)

Giirls<3 När matkoman börjat lägga sig lite drog vi fram kladdkaka, jordgubbar, gammeldags vaniljglass, vattenmelon och chilinötter till dessert. Och smuttade på Bellinis såklart. Mums!

Är inte jordgubbar det bästa på sommaren? Jag hade med mig över en liter hemifrån då mammas jordgubbsland totalt flödar över av jordgubbar i början av somrarna. Hon bokstavligt BAD mig att plocka så mycket jag orkade och ta med över midsommar då där kommer nästan lite för mycket jordgubbar haha. Knappt så man hinner äta upp allt. Nu är dock skördetiden i vårt lilla land över vilket är så tråkigt, vill kunna frossa i jordgubbar hela sommaren.

Sedan la jag ifrån min kameran resten av dagen och kvällen. :-) Vi lekte lekar, umgicks och hade det trevligt innan vi framåt kvällen åkte in till Smögen och spenderade resten av kvällen på Smögenbryggan. Det var min midsommar! På midsommardagen hade vi väärldens mysigaste dag då vi åkte båt osv men det tycker jag vi snackas om i ett annan inlägg. Hoppas ni också hade en härlig midsommar<3 Puss!!

Gillar

Kommentarer