Mina personliga beauty hacks

I detta inlägget tänkte jag dela med mig av några olika "beauty hacks" som jag använder mig utav. Det kanske kommer upp något mer inlägg längre fram om det ploppar upp fler små knep i huvet som jag kommer på att jag använder men detta är vad jag kom och tänka på just nu iallafall :-) När ni läst får ni gärna dela mer er om ni har något bra knep ni gillar!! Det är alltid kul och uppskattat med lite ny input från andra kring sånt här tycker jag :-)

- Vit kajalpenna. Detta lärde min mamma mig för några år sedan, nämligen att använda en vit eller ljusbeige eyeliner/kajalpenna i vattenlinjen. Det piggar verkligen upp blicken när man är trött, det tar bort rödhet och förstorar ögat. Personligen känner jag inte att min makeup look är komplett innan jag dragit med en ljus kajal på vattenlinjen hehe. Ögonpennan ovan från &otherstories (här) är min personliga favorit för detta atm.

- Tvätta håret 2 gånger. Efter första schamponeringen och du sköljt ut det, ta lite till schampo, inte lika mycket som innan, och tvätta en andra gång. När jag gör det känns håret extra rent och det håller sig fräscht lite längre än vanligt. Alltid skönt att slippa håret var och varannan dag!

- Byt örngottet. Detta hänger lite ihop med förra punkten: byt örngottet ofta! Typ varje till varannan vecka. Det blir nämligen smutsigt mycket snabbare än vad man kan tro och tänk att vi ligger och gnider både hår och ansikte mot det varje natt. Har man problem med att man måste tvätta håret ofta eller om man har oren hy kan detta vara en enkel lösning på problemet.

- Ögonfransböjare! Jag kan verkligen inte fatta vad jag gjorde förr innan jag hade upptäckt ögonfransböjaren?? Haha. Idag känns det som en självklarhet i min sminkrutin, hade aldrig fått för mig att ta mascara utan att böja före haha :-P Man behöver inte hålla på att arbeta med mascaran i all evighet och fransarna blir SÅ fina, världens bästa grej!! TIPS: se till att få med alla fransar, börja längst in och arbeta dig utåt medan du minskar trycket desto längre ut på fansarna du kommer.

Eyebrow inspo lånat från Linda Hallberg

- Ögonbrynen...Här har jag två små tips :-) Första är gällande noppningen, fyll först i brynen så som du brukar vill ha dom och noppa sedan! Låter konstigt men det är faktiskt jättebra om man har en tendens att noppa och noppa tills det knappt finns nåt kvar! Tyvärr har man ju varit där både en och två gånger hehe...andra är om du vill att ifyllningen av dina bryn ska se snygg och naturlig ut, gör dom inte supermarkerade och/eller rundade längst in!! Bryn växer rakt, inte runt, och då ser det mest naturligt ut att måla dem lite "kantigt" längst in och även lösare ifyllt just där i jämförelse med resten av brynet. Måste bara tipsa om denna (adlink) grymma ögonbrynsborste också. 

- Töm porerna. Nu ska jag avslöja jordens bästa uppfinning för de (aka bland annat jag) som har problem med igentäppta porer och som har något konstig beroende av att klämma dom haha. Detta (klick) verktyg för att klämma porer och finnar! Mycket snällare mot huden än att hålla på att klämma med fingrarna (tror jag?) och den funkar verkligen så bra. Testa efter en varm dusch så porerna öppnat sig innan. 

Bilder lånade från Pinterest.♥

Gillar

Kommentarer