Mitt 2015

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja jag gjorde en hel del saker som jag aldrig gjort innan. Det var 2015 som jag tog studenten och allt vad det innebar med allt från gymnasiearbete och studentbal. Och så opererades jag för första gången vilket, med alla dess följder, var en ny upplevelse.

Hur har ditt 2015 varit? Det är ju helt omöjligt att sammanfatta i ett par enstaka meningar men let's give it a go: kämpigt, väldigt härligt, ångestfyllt, inspirerande, lyckligt, tråkigt ibland, otroligt roligt och alla andra adjektiv-motsatser som finns i princip.

Tror du att år 2016 kommer blir bättre?
Ja, på vissa plan. Men på vissa plan inte. Ja för att jag detta året är helt fri att ta min vardag och mitt liv i egna händer. Jag slipper delen av studerandet som har inneburit att kämpa mig igenom sådant jag egentligen inte vill lägga tid på. Istället kommer jag jobba och tjäna pengar och hitta på roliga saker på min lediga tid. Jag kommer kunna resa utan att hamna efter i eventuellt plugg. Den anledning till att 2016 inte skulle bli bättre är isåfall att jag inte kommer uppleva den euforiska känslan av att springa ut från skolan med tusentals kämpiga pluggtimmar bakom mig igen. Dock känner och vet jag att jag kommer göra andra stora inre resor detta år.

Blev du kär i år? Flera gånger om, i min Martin<3

Vilket datum från 2015 kommer du aldrig glömma? Fredagen den 5 juni då jag tog studenten, och även fredagen efter den 12 juni då jag och Sadida bokade en resa och satt på flyget dagen efter. Söndagen 7 juni var balen. Annars är det väl inga specifika datum, utan mer händelser som jag aldrig kommer glömma.

Vad är din största framgång 2015? Det som jag ser som min största framgång 2015 är något inre och privat, men något som jag är stolt över. Utöver det känner jag att allt jobb med och kring mitt gymnasiearbete var en stor framgång för mig, och jag tycker även jag nått en del karriär/jobb-relaterade framgångar som fått mig att växa. Självklart även att jag kämpade mig sista terminen av gymnasiet och fix min gymnasieexamen. Att klara gymnasiet är något man ska vara stolt över tycker jag!

Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga nyårslöften inför 2015 över huvud taget. Eller snarare så hade jag ett nyårslöfte som innebar just att inte ha några löften. Jag har jobbat mycket med att inte ha för stor press på mig själv så att stå vid tolvslaget 2014-2015 utan några som helst regler för mig själv inför det kommande året var det jag behövde.

Favoritprogram på TV 2015? Det har inte varit så mycket TV-tittande, men under hösten program som Modus, Så mycket bättre, Idol och svenska Bachelor varit favoriter.

Bästa köpet? Då får jag nog säga min iPhone 6s. Jag har inte gjort några andra särskiljt stora inköp som skiljer sig från mängden.

Vad spenderade du mest pengar på? Mat och allt som hörde studenten till.

Gjorde någonting dig riktigt glad? All respons och beröm som jag fått i samband med uppträdanden och mitt gymnasiearbete har värmt ända in i själen. Jag blev även otroligt glad för min systers skull när hon kom in på en skola hon sökte.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2015? Sun is shining, One and only, Brinner i bröstet, Shut up and dance, Waiting for love, Sorry, Ta mig tillbaka, How deep is your love, Love me like you do, What do you mean?, Can't feel my face, Never forget you, Drag me down, The rhythm, 7 Years, Hello, Ett sista glas, alla Sam smith<3

Vem har du umgåts med mest? Pojkvännen och klasskompisarna.

Bästa minnet från 2015? Alla uppträdanden och musik/estet-relaterade minnen från skolan. Allt ifrån ensemble-turnén i början av året, min egen monolog-föreställning i Februari till repen inför studenten, sångkonserten när jag sjöng "One and only", dagen vi spelade in med ensemblen, studentspelningen och alla övriga uppträdanden på scen. Dagen jag tog studenten, balen, Mallorca-resan och när jag och M var i Lysekil på semester.

Vilka länder besökte du? Danmark och Spanien.

Har du haft ett förhållande under 2015? Ja!

Vad önskar du att du gjort mer? Jag hade önskat att jag skulle varit med i nuet och försökt att inte stressa/känna stress. Men det är inget jag kan rå över nu, ett av mina mål med 2016 är att må bättre på det planet.

Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016? Jag saknade USA, så det ska jag "ha" detta året. Om man nu kan uttrycka sig så hehe ;-P

Vad önskar du att du gjort mindre? Såhär rent spontant känner jag inget, men visst har det säkert varit något som jag i perioder tänkt på som jag önskat jag gjorde/gjort mindre. Men som det känns nu känns 2015 som ett år som jag gjorde det jag ville och kände var rätt. Vara uppe sent på skolvardagar ångrar jag väl lite för min egen skull men det är inget jag lider av nu.

Största musikaliska upptäckten? Justin Bieber har växt i mina ögon, likaså Håkan Hällström. En annan upptäckt för mig har blivit Miriam Bryant.

Vad gjorde du på din födelsedag? Min 20årsdag var en lördag så det blev en hejdundrades utgång med vännerna. Förfest med charkis, gott att dricka och charader (<3) innan det som jag älskar haha. På dagen firade jag med familjen och det var då jag fick min GoPro!!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Mindre stress och inre ohälsa hade ju inte skadat. Men jag ska ändå inte klaga. Nu blickar jag framåt!

Hur skulle du beskriva din stil i år? Stilmässigt känner jag att 2015 var året då jag faktiskt hittade min riktiga stil: bekvämt och stilrent, basplagg med mycket svart, grått, mörkblått, vitt men ändå mönster och färg då och då.

De bästa nya människorna du träffade? Jag har inte träffat några nya människor som jag anser som "bästa jag träffade". Jag har lärt känna lite nytt folk men det är inga som direkt entrat mitt liv och gjort stor skillnad.

Planer för 2016? Tjäna samt spara pengar, försöka få både min inre och yttre hälsa på bättre vägar, njuta av livet i form av att hitta på roliga saker, drömma om och smida planer och idéer inför framtiden, samt resa.

Vad ser du mest fram emot med år 2016? Jag ser fram emot våren då jag planerar en USA-resa all by my self!

Har du något nyårslöfte för 2016? Jag har många löften och mål med detta året, i stort och smått. Allt ifrån ekonomiska mål, till själsliga mål, till karriärsmässiga mål. Till en början har jag beslutat mig att vara ifrån socker och kaffe/koffein i två månader (gärna längre). Förstnämnda för att mitt socker-intag (och kost i övrigt) har hamnat utom kontroll och sistnämnda för att det inte går ihop med min ångest.

Vad vill du säga till dig själv inför 2016? Oj, det är SÅ mycket. Jag vill säga stå på dig, du är stark, våga säg ifrån och våga drömma. Våga gå utanför din comfort zone. Tänk stort, inget är omöjligt om du ger dig sjutton på att det kommer gå. Möjligheterna är oändliga! Du kommer gå långt i livet. Låt inget förminska dig eller dina visioner och tankar, sträck på dig, lyssna på råd men gå ändå din egen väg. Och sist men inte minst: ta vara på tiden med människor du bryr dig om.

Gillar

Kommentarer