money on my mind

Vet ni vad jag funderar över? Eller rättare sagt vad jag har ångest över. Ett riktigt dilemma är det faktiskt. Jag tänker ofta på vad jag ska köpa. Like, all the time basically. Sitter flera gånger i veckan och klickar mig runt på massa webshopar och fyller varukorgen med saker. Sånt som jag gärna vill ha men egentligen inte behöver. Fast ändå behöver, ni vet vad jag menar? Känner behovet. Tänker att kanske ska jag köpa ett nyx matte lip gloss i nån fin färg? Coolt på en utgång. Och i den vevan kommer jag på en miljon andra sminkgrejer jag behöver. Sedan, ett par klackar? Lite nya kläder till våren? Pastell. En kappa? Vit. Ett ekologiskt läppsyl, bootcut jeans. Svarta. Slip in sneakers. Animal print. Nya Nike's, massa träningskläder och gud vad allt. Vill ha så mycket...så mycket "smått", som blir så mycket pengar i slutändan. Pengar som jag istället skulle kunna lägga på något större..?

Sedan är det en annan del utav mig som inte vill något hellre än att hålla i varje litet öre, låta dem ligga orörda på sparkontot, inte unna mig små grejer så ofta som jag gör, fundera mer innan jag lägger pengar på t.ex en kaffe, spara delar av studiebidraget, spara lönen och SEDAN när skolan är över och världen står framför mina fötter: Spendera pengar på mina drömmar. Drömmarna jag vill uppfylla, mina tankar om att återvända till USA, resorna till alla länder jag tänker mig, upplevelserna som jag vill vara med om, sakerna jag vill se och vattnet och vinden och adrenalinet jag vill känna.

Det är liksom två mentaliteter som jag står och vaggar emellan. Ska man leva i "nuet" och köpa allt man känner för så länge ens ekonomi tillåter det, använda sparpengar lite när man känner för det och fika ett par dagar i veckan för att sedan i slutet av månaden stå kvar med ett par få hundralappar som man tvingas portionera ut på de sista dagarna innan studiebidraget kommer igen. Eller ska man vara "snål", låta sparpengarna ligga orörda och försöka att lägga undan en del av de pengar man får in, för att sedan satsa på något större.

Ja, mitt tankesätt är ganska svartvitt. Det kanske inte är antingen eller som gäller, utan jag kan nog finna mig något mellanting. Ett som är säkert är att jag behövet ett jobb i sommar (som vanligt) efter studenten, vilket redan börjat söka. Ska ta mig mer tid nu när jag är sjukskriven och slipa på mitt CV, skriva personliga brev och skicka till olika ställen. Hur som helst kommer kan kunna lägga upp en mer konkret plan och prioritera annorlunda när jag väl börjar arbeta "på riktigt" sedan. Jag försöker intala mig att det löser sig, att jag tids nog kommer kunna göra allt jag vill.

Nyc 2012

Gillar

Kommentarer