#MonsteraMonday

För ett par dagar sedan tog jag hem min Monstera till lägenheten. Den hade stått och väntat på mig hemma i mamma och pappas badkar alldeles för länge. När jag flyttade för snart fyra månader sedan tyckte jag nämligen att den hade blivit så ful och ostyrig, vilket ledde till att jag inte ville ha den. Men allt eftersom jag blivit mer och mer intresserad av växter, plantering och allt det där den senaste tiden så har jag börjat tänka om, jag måste ge den en chans. Jag behöver nog bara ge den lite omsorg!

Sagt och gjort, igår gav jag mig på att dela upp och plantera om denna ostyriga planta. ( I detta inlägg kan ni se hur den såg ut när jag köpte den för att halvår sedan. ) Jag vet inte om själva stjälkarna och bladen växt sådär jättemycket sedan dess, möjligtvis litegrann, men när jag tog ut den ur sin kruka och började ruckla med rötterna såg jag snabbt att den bokstavligen har kämpat med att få plats i den lilla byttan! Jorden utgjorde liksom minoritet i jämförelse med alla rötter som slogs om utrymmet. En omplantering var med andra ord mycket välbehövligt.

Dessa fyra plantorna bodde alltså för att förtydliga tillsammans i krukan till vänster innan jag delade upp dom. Nu har de fått betydligt mycket mer utrymme än innan, och dessutom ny, fräsch jord. Hoppas på att se lite tillväxt framöver 🌱

Gillar

Kommentarer