my camera

Det har trillat in frågor här på bloggen om vilken kamera jag använder, vad min utrustning är osv. Så det tänkte jag svara på nu! :-)

Här har ni den! Det är alltså en Canon EOS 6D som jag använder mig utav. Och jag är otroligt nöjd med den!

Det är en digital systemkamera med fullformatssensor, och jag köpte den begagnad för ett överkomligt pris vilket jag är väldigt tacksam över. Den funkar liksom precis lika bra som en ny bara att den är lite sliten utvändigt. Ny ligger den på ca 15.000 kronor. Man får inte med något objektiv när man köper kamerahuset så det får man köpa separat och jag använder mig just nu utav Canon 50mm F/1.4 . Valde det som första objektiv då det ger möjlighet till att ta bilder med väldigt kort skärpedjup vilket betyder att motivet är i fokus medan bakgrunden blir suddig. Det blir riktigt snygga bilder då tycker jag! Som andra objektiv är jag väldigt sugen på att skaffa mig ett vidvinkelobjektiv då 50mm är ganska inzoomat. Det gör att man behöver stå en bit ifrån för att få med allt man vill ibland vilket kan vara lite störigt. Dock rekommenderar jag VERKLIGEN detta objektiv, perfekta att börja med.

Förutom att detta är en helt grym kamera så älskar jag det faktum att den har inbyggd wi-fi funktion vilket innebär att det går föra över bilder direkt till sin telefon utan datorn som mellanhand. Supersmidigt för oss bloggare och instagrammare ;-) Då kameran inte har någon inbyggd blixt har jag även köpt till en sådan: Canon Speedlite 270EX II, som jag dessvärre inte fått så mycket användning utav än. Kameran har nämligen en väldigt bra ljusupptagningsförmåga (?) från början och trots att det är mörkt så är det lättare att fånga en känsla om man väljer bort att fota med blixt. Men den kommer säkert till användning snart ändå!

Det var lite om min kamera och utrustning, hoppas det var till hjälp! Xx ♥

Gillar

Kommentarer