sminkfavoriter + sminkrutin

Dags för lite ytligheter, yaay! :-D

Något som jag tycker är kul är att jag "äntligen" börjar hitta mina egna små favoriter när det kommer till smink. Man har ju testat ett x antal olika foundations, mascaror & puder genom åren minst sagt ;-P Än har jag inte en fullständig samling dock, exempevis är min favoritmascara från ett märke som testar på djur så den vill jag gärna inte fortsätta köpa fler av, och jag har inte hittat den perfeka concealern att avända till vardags för att täcka mörka ringar under ögonen än (bara sådana jag använder till fest tex då de är vääldigt täckande och inte så diskreta). Men det finns ett gäng produkter som jag verkligen har fastnat för och nu köper om och om igen. Gjorde en påfyllning av några stycken av dom nyligen så tänkte visa upp de samt berätta lite om min sminkrutin för er. Here we go :-)

Påfyllning av några favoriter

Real Techniques blush brush // Real Techniques powder brush // LUMENE CC ream (light) // Beautyblender // Anastasia Beverly Hills dip brow pomande (medium brown) // Anastasia Beverly hills contour kit (light)

Det första jag gör är att använda en våt beautyblender för att applicera CC cream från LUMENE i hela ansiktet som jag sedan "sätter" med detta (ej i bild, länk) ofärgade puder från Make up store. Är helt såld på translucent powders, ansiktet har fortfarande samma nyans men allt mattas ner, yes please?! Till pudret använder jag den orangea puderborsten på bilden. Sedan tar jag den rosa rougeborsten till...

...contouring! Oftast tar jag lite av de två contouringfärgerna nere till vänster i Anastasiapaletten för att definiera. Tar lite under kindbenen och i pannan. Ibland lite på sidorna av näsan. Sedan använder jag världens bästa Anastasia duo brush mini (ej i bild, länk) för att fylla i ögonbrynen med Dip brow pomade i nyansen medium brown. Tycker den nyansen passar väldigt bra till mitt blonda hår! Denna ögonbrynsfärg är otroligt pigmenterad så jag tar bara lite lite och smetar ut i locket för att bara få lagom produkt på penseln. Det är svårt att förklara hur jag gör brynen men ett som är säkert är att borsten/spoolie'n i ena änden av min duo brush mini är the key to succsess. Använder den för att sudda och borsta ut för att få ett naturligt resultat. En till riktigt bra ögonbrynsräddare är denna (ej i bild, l��nk) eyebrow gel som jag använder sist för att hålla brynen på plats.

När jag har basen + ögonbryn färdigt böjer jag fransarna, tar mascara och sedan denna (länk) vita ögonpenna på vattenlinjen. Done! :-)

Gillar

Kommentarer