tips för att hålla håret rent längre

Mitt hår är sådant som måste tvättas i princip varannan eller var tredje dag, vilket kan bli lite jobbigt. Så efter att ha sökt runt på nätet efter olika tips på vad man kan göra för att hålla det rent längre så tänkte dela dem med er här!

- Tvätta inte håret för ofta. Om man behöver tvätta håret ofta kan det bero på just det, att man tvättar håret för ofta. Det lät ju lite konstigt, men så är det faktiskt för när man tvättar håret och masserar hårbottnen så stimulerar man hårbottnens talgprodkution som leder till att fett utsöndras. Så när håret börjar bli smutsigt, använd dig utav torrshampo eller sätt upp håret i en tofs så kan du vänta ytterligare en dag innan du tvättar det. Till slut kan du förhoppningsvis gå fler dagar mellan tvättarna.

- Byt örngott ofta. Det är ju trots allt så att vi gnuggar huvudet och håret mot kudden runt 8 timmar varje natt och det gör att hudavlagringar och fett hamnar på kudden. En ren kudde är alltså viktigt för att hålla håret fräscht längre.

- Torrshampoo. Med hjälp av det kan man vänta ytteligare en dag innan man tvättar håret, utan att gnugga hårbottnen allt för mycket.

- Köp ett detoxshampoo. Ett detoxshampoo ska ge dig en riktig kur mot oljigt hår, perfekt att använda någon gång i månaden som variation från sitt vanliga shampoo. Förhoppningsvis låter detta shampoo håret vara rent ett längre tag så man kan avvänja håret att tvätta det ofta.

- Pilla inte i hårbottnen. Av samma anledning som att man inte bör tvätta det för ofta: det stimulerar talgproduktionen. Om man har stora problem kan man även i största möjliga mån försöka undvika och borsta håret uppe på huvudet.

-Tidsinställt inlägg -

Gillar

Kommentarer