varbergs kurort

I helgen har jag och mamma varit iväg på en liten weekend tillsammans. När hon fyllde år för ett par veckor sedan så fick hon en vistelse på Varbergs kurort i present utav mig, och i fredags var det dags och vi stannade till lördagen. Åh vad vi hade det härligt. Vi hade bokat paketet Thalasso spa där det ingick tillgång till hela deras spa-avdelning med bland annat uppvärmd havsvattenpool, bubbelpool, kallbad, olika upplevelseduschar, tre olika bastur och mycket mer, produkter, middag, frukost dagen efter osv. Har så mycket bilder så tänker att jag berättar lite allt eftersom jag visar bilder.

Såhär fint blev vi välkomnade till rummet. Utöver badrock och tofflor ingick det ett gäng produkter från märket Kerstin Florian i paketet vi hade köpt. Och tanken var inte att man endast skulle ta med de hem utan man fick liksom en instruktion hur man kunde använda de olika produkterna för att göra sina egna behandlingar med dom under sin vistelse. Så härligt! Jag älskade spirulina-masken även om den inte luktade så nice haha. Och lotionen doftade så gott och lugnande av kamomill.

Man kan väljat till havsutsikt mot några hundralappar extra fast det gjorde inte vi när vi bokade. Men vi hade turen på vår sida och fick vi väldigt fin utsikt i båda fönstren ändå. Så fint och rogivande att se havet.

Efter min 20 min massage satte vi på oss badrockarna och spenderade några timmar i Thalasso-spat, följt av en sittning i kallbadhuset som innehöll bastande, scrub med tång och när man blivit riktigt varm trippade man ut och tog ett iskallt dopp i havet. Låter otroligt oskönt men åh så uppfriskande och hur olågiskt det än låter, skönt, det är. Jag kan inte förklara varför.

Haha söta mamma<3

Efter sittningen i kallbadhuset var vi så goa i kroppen. Gick upp på rummet, smorde in oss och tog på oss för att äta middag i resturangen.

Detta var förrätten. Gravad torskrygg och sjökorall var de enda av ingridienserna på tallkriken som jag lyckades lägga på minnet. Jo dijonsenap och äppelcréme var det också. Det var gott men inget jag längtar tillbaka till.

Till huvudrätt fick vi kyckling, sötpotatis, morot, lök. Och allt det gröna och såsen ;-P Mycket smarrigt!

Jag älskar hur de hade inrett resturangen. Så mycket fina stilleben att jag inte kunde låta bli att fota lite. Skulle gärna vilja ha de ärgade koppar-ljusstakarna till vänster hemma.

Varsin tryffel och en kaffe på maten.

När vi kom upp på rummet igen för att svida om till baddräkt och badrocken igen möttes vi av denna synen och bestämde oss för att istället klä på oss för att gå en promenad på standen för att se på solnedgången innan vi fortsatte hänga i spat.

Ja ni ser hur vackert det var. Vill bara tillbaka till känslan jag hade i kroppen här.

Tycker det såg så härligt ut när solen speglades i fönstren på hotellet. Visst ger denna bilden verkligen en känsla?

Efter promenaden bytte vi som sagt om och spenderade ytteligare några timmar i spat. Min favoritstund var nog när jag låg i den uppvärmda havsvattenpoolen och flöt på rygg en jättelång stund och blev totalt avslappnad i hela kroppen. Kände mig tyngdlös och skön.

Morgonen efter en god natts sömn. Satt i fönstret och kollade ut över havet innan vi gick ner för att...

...äta hotellfrukost! Nom!

Lite bilder från spats loungedelar. Tyckte verkligen om intredningen de hade och möjligheten till att bara sätta sig till rätta i en fotölj eller hängstol och bara vara. Lyssna på det lugna musiken, dricka en kopp te eller bara vara. Har verkligen tänk på att jag vill värdesätta lugnet, harmoni och att bara vara mer iochmed vår vistelse...mitt första steg mot ett mindre stressigt liv var att jag raderade instragram och snapchat från min telefon för att komma ifrån detta ständiga scrollande ett tag. En form av sociala-medier-detox :-P

Efter en lång god frukost och lite slappande i hotellsängarna bytte vi om för att ta vara på de sista timmarna i spat innan utcheckning. Och det var nästan ännu skönare och mer avslappande än dagen innan. Vi kramade ur det där lilla extra liksom. Varvade bastning och dopp i kallpoolen ett par gånger som verkligen blev en favorit. Runt 11 checkade vi ut och åkte in till Varberg för att äta lunch och gå i lite butiker. Ett otroligt mysigt dygn, tack mammi för att jag fick ta med dig <3

Gillar